Hoe verlicht je je woonkamer nu prettig? Aan de hand van drie tips zorg jij voor goede verlichting in huis. Licht is een belangrijk element van een sfeervol interieur. Je kan namelijk nog zo’n mooie woonkamer hebben, maar zonder goede verlichting krijg je geen prettige sfeer.  Bekijk hieronder de tips.

  1. Basisverlichting

De basisverlichting verspreid zich gelijkmatig over jouw ruimte. Dit is de verlichting die ervoor zorgt dat er algemeen licht is. Gebruik daarom meerdere lampen die naar alle kanten licht verspreiden. Deze verlichting zorgt ervoor dat de ruimte egaal verlicht wordt. Ook worden te grote contrasten vermeden.

  1. Sfeerverlichting

Sfeerverlichting heeft maar één taak: het maken van sfeer. Het verlicht namelijk nauwelijks. Je kunt het eigenlijk beter gloeien noemen. De meest bekende vorm van sfeerlicht is de kaars of het haardvuur. Maar ook een heel erg gedimde schemerlamp, tafellamp of enorm gedimd spotje is geschikt.

  1. Lichtplan

Een lichtplan kun je het beste maken in een plattegrond van de ruimte. Hierin is ook de indeling van je meubels en je ramen ingetekend. De functie van de ruimte moet ook bekend zijn. Het lichtplan is vooral voor ’s avonds bedoeld, dus daglicht wordt hierin buiten beschouwing gelaten.

Zorg dat jouw verlichting in huis ook in orde is! Klik hier voor meer informatie. Of bestel direct verlichting voor in huis of op kantoor.